روز درهای باز مساجد همزمان با روز وحدت آلمان برگزار شد

روز درب های باز مساجد از سال 1997 به مدت 27 سال است که هر ساله در روز سوم اکتبر روز وحدت آلمان برگزار می شود، در این روز مساجد در سراسر این کشور درب¬های خود را به روی همگان باز می کنند.

امسال نیز بسیاری از مساجد در سراسر آلمان درب­های خود را به روی علاقه مندان باز کردند. در مجموع بیش از 1000 مسجد در این رویداد سالانه شرکت کردند. براساس اعلام شورای هماهنگی مسلمانان (KRM) این تعداد از مساجد شرکت کننده در این رویداد بیش از یک سوم از کل مساجد در آلمان را تشکیل می دهند که 2800 باب برآورد شده اند. سازمان دهندگان، که شامل شورای مرکزی مسلمانان و اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب هستند، انتظار بیش از 100هزار بازدیدکننده را داشتند. شعار امسال «نماز: تأمل برمی انگیزد، نیرو می بخشد، متحد می کند» بود. در روزگار پر سرعت ما، نماز فرصتی برای رهایی از افکار و مسائل دنیوی، تأمل در خود و تشخیص آنچه در زندگی ضروری است، فراهم می کند. این تجربه معنوی فراتر از تفاوت های فرهنگی، قومی و جغرافیایی است و مردم را متحد می کند. در مسجد «پنتسبرگر» ایالت بایرن، که به دلیل ظاهر چشمگیرش به تنهایی ارزش دیدن دارد، مهمانان می توانند در نماز ظهر مسجد نیز شرکت کنند. تورهای مسجد، غذای ترکی و اجرای برنامه کودکان در برنامه است، مساجد در این روز جایی است که جامعه محلی مسلمانان در آن مراسم بین فرهنگی را جشن می گیرد. «انس بایرام» که بعنوان یک داوطلب در مسجد خود در ووپرتال فعال بود گفت:«روز مسجد باز فرصت خوبی بود تا به همسایگانمان بینشی نسبت به اسلام بدهیم. شکستن تعصبات و ترویج گفتگو بسیار مهم است. این کمپین روز با هم بودن است و فرصتی برای کشف تنوع زندگی مسلمانان در آلمان، مقابله با سوء تفاهم ها و شکستن تعصبات است. «سلچوق چیچک»، رئیس روابط عمومی IGMG و هماهنگ کننده روز درب­های باز مساجد گفت: «ما با خوشحالی به یک رویداد موفق نگاه می کنیم. بیش از 1000 مسجد، درب های خود را گشودند و لحظات تاثیرگذاری را تجربه کردند. چیچک افزود: «از داوطلبان متعهد ما که تلاش‌هایشان سهم قابل توجهی در موفقیت این رویداد داشت، تشکر ویژه می‌کنیم. او مشتاقانه منتظر برخوردهای بیشتر و فعالیت های مشترک است و امیدوار است که تجربیات این روز جامعه را به هم پیوند دهد و الهام بخشد.» روز سوم اکتبر امسال «هنریت رکر» شهردار کلن از مسجد مرکزی کلن بازدید کرد. او در احوالپرسی از مردم خواست حتی اگر نظرات و دیدگاه های متفاوتی داشته باشند، بیشتر با هم صحبت کنند. شکاف های موجود در جامعه به طور فزاینده ای آشکار می شود و از طریق تبادل بین فرهنگی نیاز به ترمیم دارد. شهردار شهر کلن بر اهمیت نماز تاکید کرد و گفت: نماز وسیله تأمل و مکث در همه ادیان است و «ایمان وسیله ای برای مقابله با شکاف اجتماعی است.»

علاوه بر تورهای مساجد و پذیرایی و آشپزی، بسیاری از جوامع اسلامی شرکت کننده در این روز برنامه های فوق العاده ای با سخنرانی، بحث یا نمایشگاه دارند. مساجد متعدد دیگری در نوردراین-وستفالن و در دویسبورگ، دوسلدورف، کلن، مونشن گلادباخ، مونستر، آخن و ایزرلون و اوبرهاوزن نیز در این روز شرکت داشتند. «محمد بالابان»، رئیس کمیسیون اسلام و مساجد در اسن، گفت که این روز برای گفتگو و آشنایی با یکدیگر بود و گفت و گو بهترین راه برای از بین بردن تعصبات است.»

روز درب­های باز مساجد از سال 1997 به مدت 27 سال است که که هر ساله در روز وحدت آلمان برگزار می شود، از سال 2007 توسط جوامع مذهبی اسلامی متشکل از شش انجمن که در شورای هماهنگی مسلمانان (KRM) سازماندهی شده اند، برگزار می شود. شورای هماهنگی شامل شورای مرکزی مسلمانان، اتحادیه ترکی-اسلامی (دیتیب)، شورای اسلامی و انجمن مراکز فرهنگی اسلامی (VIKZ) و همچنین اتحادیه مراکز اسلامی-آلبانیایی آلمان (UIAZD) و شورای مرکزی مراکشی ها در آلمان (ZRMD) است. به گفته برگزار کنندگان، روز مسجد باز این واقعیت که روز مسجد باز در روز وحدت آلمان برگزار می شود تصادفی نیست و انجمن‌های اسلامی و جوامع مساجد می‌خواهند از این موضوع برای ارسال نشانه‌ای از تعلق به جامعه آلمان استفاده کنند. برای آینده، شورای مرکزی مسلمانان تمایل دارد، صدراعظم آلمان نیز به عنوان بخشی از روز اقدام از یک مسجد بازدید کند. تخمین زده می شود که بیش از 5.5 میلیون مسلمان در جمهوری فدرال زندگی می کنند که سه چهارم آنها سنی هستند. شیعیان، علویان، احمدی ها و دیگر گروه ها نیز در ایالت های مختلف آلمان هستند. پخش اذان مساجد اکنون در چندین مکان در سراسر آلمان مجاز است.

منبع : .Tagesschau - br islamiq

کد خبر 17156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =